loader image

Huan Pablo Eskobar – „Moj otac, Pablo Eskobar”, MTS Dvorana, Beograd, 12.5.2024.

Huan Pablo Eskobar, poznat i pod promenjenim imenom kao Sebastijan Marokin, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“ u četvrtak 9. maja u mts Dvorani održaće po prvi put u Beogradu dugoočekivano predavanje, nakon čega će uslediti i razgovor sa publikom.

Uprkos svom zloglasnom prezimenu, Huan Pablo, odabrao je život mira i pomirenja. U posebnom dijalogu sa publikom govoriće o svom nesvakidašnjem životnom iskustvu i predstaviti svedočenje čoveka koji je, u svom ranom detinjstvu učio kroz moć, obilje i najsurovije nasilje, a koje ga je istovremeno istinski preobratilo i navelo da prihvati mir kao način života.

Njegova potresna ispovest i životna priča, govore o tome kako je uspeo da se izvuče iz neželjenog nasleđa, kako je video dve suprotne strane svog oca i živeo život u bekstvu. Ovim jedinstvenim gostovanjem, Huan Pablo će pružiti uvid u okruženje u kome je odrastao i na koji ga je način to obeležilo i formiralo u čoveka u kog je stasao. Intiman presek očeve biografije, sa posebnim osvrtom na uticaj koji su njegov otac i ljudi oko njega ostavili na mlađe generacije, ima za cilj sagledavanje načina na koje je moguće promeniti i kolektivne i pojedinačne narative, vrednosti i verovanja današnje omladine.

Uzimajući u obzir celokupno teško nasleđe svog oca, Huan Pablo Eskobar, informaciju o tome čime se bavi njegov otac, dobija sa sedam a prvu veliku lekciju već sa devet godina. Pablo Eskobar, savetovao je svog sina da nikada ne krene njegovim stopama. „Moj otac nije osoba koja treba da se oponaša. On je pokazao put koji nikada ne treba da sledimo kao društvo, jer je to put samouništenja, gubitka vrednosti i mesto gde život prestaje da bude važan“ poručio je Huan Pablo Eskobar i dodao „Naučio sam dosta toga od oca, a najvažnija od svih lekcija je ta da ako želim da živim, moram biti potpuna suprotnost njemu“.

12. maja u mts Dvorani, u Beogradu, očekujemo inspirativno veče koje će se dugo pamtiti i životnu priču iz druge perspektive.

moj-oatc-pablo-eskobar-novi-termin-refundacija